Wij installeren lucht – lucht en lucht – water warmtepompen

Voor de installatie van warmtepompen werken wij samen met IZEN, al meer dan 25 jaar dé referentie in Vlaanderen op vlak van groene energie. Wij staan in voor de vakkundige installatie, IZEN levert de betrouwbare materialen. Wij plaatsen zowel lucht – lucht warmtepompen als lucht – water warmtepompen.  

Lucht – lucht warmtepompen

Lucht – lucht warmtepompen zijn uiterst energiezuinige verwarmingssystemen. Er bestaan ook lucht – lucht warmtepompen die zowel kunnen verwarmen als actief koelen.

Een warmtepomp werkt op elektriciteit, eventueel aangeleverd door eigen fotovoltaïsche zonnepanelen. Een minimum aan elektriciteit is nodig om de warmte uit de buitenlucht te halen en deze ‘op te pompen’ tot hogere temperaturen. Hiermee kan een ruimte zeer energie-efficiënt verwarmd worden. 

Een lucht – lucht warmtepomp bestaat daarom altijd uit een buiten- en een binnenunit. De binnenunit kan bij verbouwingen of renovatie perfect geïntegreerd worden in een verborgen ruimte, zodat deze visueel niet in het oog springt. 

Lucht – water warmtepompen

Met een lucht – water warmtepomp kan je op een energiezuinige manier warm water opwekken voor je verwarming. Dit warme water kan zowel gebruikt worden voor het voeden van radiatoren als vloerverwarming. 

Aangezien we hier spreken van een lagetemperatuurverwarming is het noodzakelijk om je woning voldoende te isoleren. Wanneer je een lucht – water warmtepomp gebruikt voor het voeden van traditionele radiatoren, dan adviseren wij steeds om deze te ‘overdimensioneren’ voor de ruimte. 

In de meeste gevallen combineren wij het plaatsen van een warmtepomp met een verbouwing of renovatie. Zo maken we je vernieuwde woning extra energiezuinig.