Een opslagzolder doeltreffend isoleren

Een ongeïsoleerde opslagzolder isoleer je doeltreffend door de zoldervloer te isoleren. Zo verklein je het bouwvolume van je woning dat moet verwarmd worden en verlaag je nog verder je energiefactuur. IMEMO stelt voor een opslagzolder vaak een combinatie voor van een geïsoleerd houtskelet op de zoldervloer met een deel ‘isolatiesneeuw’.

Waarom de zoldervloer isoleren?

Wanneer je een zolder alleen voor opslag gebruikt, dan moet de zolderruimte niet tegen het dak geïsoleerd worden. Door het isoleren van de zoldervloer, snijd je de ‘koude’ zolder af van de ‘warme’ woning. Je verkleint op een efficiënte manier het te verwarmen volume van je woning, met een extra energiebesparing tot gevolg.

Hoe isoleren wij je zoldervloer?

 

Wanneer je de zolder geheel of deels wilt gebruiken als opslagplaats, dan maken we eerst een houtskelet op de zoldervloer. Dit houtskelet creëert voldoende tussenruimte om met minerale glaswol de zoldervloer te isoleren.

Vervolgens werken we het geheel aan de bovenzijde af met stevige OSB-platen zodat je opnieuw over deze zoldervloer kan wandelen én deze kan gebruiken als opslagplaats. 

Wanneer je niet de volledige zolder wilt gebruiken voor opslag, dan plaatsen we dit houtskelet met isolatie en afwerking slechts in een beperkt gedeelte van de zolder. 

De rest van de zolder isoleren we snel, efficiënt en goedkoop met een geblazen isolatielaag van minerale wol.