Je woonzolder laten isoleren

Bij het isoleren van een woonzolder is het van groot belang om eerst de staat van het onderdak te analyseren. Bij een onderdak in goed staat, zonder gaten of scheuren, werken wij met een gesloten timberframe dat we vervolgens volblazen met minerale glaswol. Bij een onderdak in slechte staat opteren we voor halfharde glaswolplaten. Vervolgens brengen we luchtdicht een dampscherm aan. Ook voor de verdere zolderafwerking of zelfs de volledige zolderinrichting kan je op ons rekenen.

Wanneer je een zolder wilt gebruiken als volwaardige woonruimte, isoleer je best de schuine dakdelen. In dat geval blijft je zolder deel van het ‘warme’ deel van je woning.

Er bestaan verschillende manieren om de schuine dakdelen te isoleren. Afhankelijk van de staat van het onderdak adviseren wij verschillende methodes.

Hoe je zolder isoleren bij een onderdak in goede staat?

Bij een onderdak dat in goede staat verkeert, maken we een houtskelet aan de binnenzijde van het dak. Dit wordt luchtdicht afgewerkt met een dampscherm. 

Vervolgens blazen we in dit houtskelet via kleine gaatjes een dikke laag minerale glaswol (Timberframe van Knauf Insulation). Deze minerale glaswol vormt een ononderbroken isolatielaag, zonder koudebruggen. 

Na het volblazen van het houtskelet plakken we de gemaakte gaatjes luchtdicht af met een speciale tape. 

Wanneer het onderdak gaten of scheuren bevat, dan zouden we de minerale glaswol door het dak naar buiten blazen, wat uiteraard niet de bedoeling is.

Hoe je zolder isoleren bij een onderdak in slechte staat?

Wanneer het onderdak zich in een slechte staat bevindt en niet in staat is om de ingeblazen minerale glaswol tegen te houden, dan werken we met halfharde glaswolplaten van Knauf Insulation. 

We zorgen ervoor dat deze zo goed mogelijk aansluiten tegen de uitgetimmerde planken. Ook in dit geval werken we alles luchtdicht af met een dampscherm.  

Wat na het isoleren met de verdere afwerking en inrichting?

Na het isoleren kunnen we naar wens je zolder verder afwerken met gyproc of een ander afwerkingsmateriaal. Ontdek hier onze mogelijkheden voor zolderinrichting.