Jouw spouwmuur vakkundig geïsoleerd

Heb jij nog een woning met een ongeïsoleerde spouwmuur? Kies vandaag nog voor spouwmuurisolatie. De werken zijn op één dag uitgevoerd en al binnen twee tot vier jaar terugverdiend. Vervolgens geniet je nog vele jaren van een verlaagde energiefactuur en een hoger wooncomfort. Ga in zee met een erkende plaatser van spouwmuurisolatie zoals IMEMO en geniet van de voorziene overheidspremies. 

Wanneer is spouwmuurisolatie mogelijk?

Spouwmuurisolatie is mogelijk wanneer jouw woning een spouwmuur heeft die niet geïsoleerd is. De spouwmuur bevat in dat geval gewoon lucht.

Een volle stenen muur kan dus niet geïsoleerd worden via spouwmuurisolatie. In vele gevallen herken je de aanwezigheid van een spouw aan het metselwerk in halfsteensverband.  

Om in aanmerking te komen voor premies, moet de spouw een minimumbreedte van 5 centimeter hebben. Technisch is spouwmuurisolatie mogelijk bij een spouw vanaf 4 centimeter. 

Bij een dunnere spouwmuur verspreidt de ingeblazen glaswol zich onvoldoende om een ononderbroken isolatielaag te vormen.

Spouwmuurisolatie

Hoe verloopt het plaatsen van spouwmuurisolatie?

1. Vrijblijvend technisch plaatsbezoek

De eerste stap bij spouwmuurisolatie is altijd een technische inspectie ter plaatse. Hiervan maken wij steeds een volledig inspectieverslag op. Tijdens dit plaatsbezoek onderzoeken wij een aantal elementen die bepalen of spouwmuurisolatie in jouw situatie mogelijk en aangewezen is: 

  • Is er een spouw aanwezig? 
  • Hoeveel bedraagt de spouwdiepte?
  • Zijn er voldoende spouwankers? 
  • Zijn er scheuren in de gevel? 
  • Kampt de gevel met vochtproblemen?
  • … 

2. Offerte

Op basis van ons formeel inspectieverslag en de nodige opmetingen werken wij een totaalofferte uit. 

3. Uitvoering

In principe neemt spouwmuurisolatie één werkdag in beslag. Vooraleer wij starten, melden wij de uitvoeringsdatum aan de controle-instantie van de overheid. Deze voert steekproefsgewijs controles uit op de werf. Deze instantie gaat na of wij spouwmuurisolatie plaatsen volgens de regels van de kunst. Alleen in dat geval komen opdrachtgevers in aanmerking voor overheidssubsidies. 

4. Verslag van de uitgevoerde werken

Wij stellen een formeel verslag op van de uitgevoerde werken. Dit is nodig voor het verkrijgen van de overheidspremies. 

5. Aanvragen van overheidspremies

Wij begeleiden je van A tot Z bij het aanvragen en bekomen van de voorziene overheidspremies.

 

Waarom IMEMO voor spouwmuurisolatie?

Erkende Knauf-plaatser voor overheidpremies

Wij zijn officiële plaatsingspartner van Supafil van Knauf Insulation. Dit isolatiemateriaal van minerale glaswol met de beste isolatiewaarde bestaat voor 70% uit gerecycleerd glas. KnaufInsulation is dé leverancier van kwaliteitsvolle en duurzame isolatiematerialen. 

Alleen na de vereiste opleidingen word je een officiële plaatser voor Knauf, waarbij je meteen ook voldoet aan de ATG-keuring. Deze erkenning is noodzakelijk om de klant voor spouwmuurisolatie te laten genieten van de voorziene overheidspremie van 6 euro per m².

Kleinere boorgaten voor minder gevelschade

In tegenstelling tot vele collega’s werken wij niet met boorgaten van 22 mm. Wij maken kleinere gaten van 17 mm. Deze kleinere boorgaten verlagen het risico op schade aan de gevel en zijn na het inblazen van de minerale glaswol eenvoudiger volledig weg te werken. 

Kleinere gaten vereisen evenwel meer tijd voor het inblazen van de glaswol. Voor ons primeert echter de kwaliteit van het eindresultaat. 

Realisaties